3/4 κούπας ζάχαρη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κακάο
λίγο μοσχοκάρυδο
3 1/2 κούπας γάλα
120 γρ. σοκολάτα
3 βανίλιες ή 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
για το σερβίρισμα
σαντιγί
κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά.

Ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα,

ανακατεύοντας συνέχεια,για να αποφύγουμε το σβόλιασμα
του μείγματος.

Βράζουμε για 3-4 λεπτά(από την ώρα που αρχίζει να βράζει και μετά).

Κατεβάζουμε από τη φωτιά,περνάμε την κρέμα από σίτα
και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το άρωμα της επιλογής μας.

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Αδειάζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.Αφήνουμε να κρυώσει για
λίγο και βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες.

Διακοσμούμε με σαντιγί,πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και σερβίρουμε.
magyreuontas.blogspot.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours