#

Υλικά
3/4 κούπας ζάχαρη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κακάο
λίγο μοσχοκάρυδο
3 1/2 κούπας γάλα
120 γρ. σοκολάτα
3 βανίλιες ή 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

για το σερβίρισμα
σαντιγί
κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά.

DSCN0716

Ανακατεύουμε με σύρμα.

DSCN0717

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα,

DSCN0718

ανακατεύοντας συνέχεια,για να αποφύγουμε το σβόλιασμα
του μείγματος.

DSCN0719

Μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Βράζουμε για 3-4 λεπτά(από την ώρα που αρχίζει να βράζει και μετά).

DSCN0720

Κατεβάζουμε από τη φωτιά,περνάμε την κρέμα από σίτα
και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το άρωμα της επιλογής μας.

DSCN0721

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

DSCN0722

Αδειάζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.Αφήνουμε να κρυώσει για
λίγο και βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες.

DSCN0723

Διακοσμούμε με σαντιγί,πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και σερβίρουμε.

magyreuontas.blogspot.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours