#

    Συστατικά
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κόκκινη πιπεριά
    100 γρ. μανιτάρια
    150 γρ. αρακά κ.τ.ψ.
    1 κ.γ. μπούκοβο
    1 κ.γ. πάπρικα
    1 σκ. σκόρδο
    χυμό από 2 λεμόνια
    200 γρ. ντομάτα κονκασέ
    ½  κ.γ. σαφράν
    αλάτι
    πιπέρι
    250 γρ καστανό ρύζι
    200 γρ. γάλα καρύδας
    350 γρ. νερό
    ¼ ματσάκι μαϊντανό
    ¼ ματσάκι κόλιανδρο

    Μέθοδος Εκτέλεσης
    Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    Σοτάρουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες για 2-3

    λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
    Ρίχνουμε τον αρακά, το μπούκοβο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά.
    Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
    Ρίχνουμε τη ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
    Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας και το νερό.
    Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι.
    Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και σερβίρουμε. 
    akis
    Share To:

    blogsitegr

    Post A Comment:

    0 comments so far,add yours