#

Υλικά

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    500 γραμ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα

    2 κομμάτια ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμ.) κομμένο σε μενταγιόν (φέτες χοντρές)

    2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες

    4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

    1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

    1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

    2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)

    αλάτι

    πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι, πλένοντας πολύ καλά τις πατάτες. Τις τρίβουμε εξωτερικά, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους. Τις βράζουμε για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4′-5′.


Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος. Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.


Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours