Υλικά για 4 άτομα
16 παϊδάκια αρνίσια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 γεμάτο κουταλάκι φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
1 κουταλιά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
1 γερή πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
4 κουταλιές ελαιόλαδo
αλάτι χοντρό θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπλέντερ τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα, το μπούκοβο ή τις νιφάδες τσίλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
Βάζετε το κρέας σε μια λεκάνη, το περιχύνετε με το μίγμα και το ανακατεύετε να πιάσει καλά παντού.
Σκεπάζετε τη λεκάνη και την κρατάτε στο ψυγείο για 1-3 ώρες, ανακατεύοντας το κρέας 1-2 φορές.
Το βγάζετε από το ψυγείο ½ ώρα πριν το ψήσετε για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία, αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα, βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
Στραγγίζετε το κρέας κρατώντας τη μαρινάτα του. Λαδώνετε τη σχάρα και τα βάζετε επάνω.
Τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα 2-3 φορές και αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα τους.
Ελέγχετε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα κομμάτι και σερβίρετε.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours