loading...
Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
1 ½ κιλό πράσα
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
200 γρ. mix τυριών, τριμμένα
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. φέτα
650 γρ. ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
1 κρόκο αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
50 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα πράσα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 15-20 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το mix τυριών, το τυρί κρέμα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τα λαχανικά από το τηγάνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού και το ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με ένα πλάστη ώστε να εξέχει λίγο περιμετρικά από το ταψί. Απλώνουμε τη ζύμη κουρού σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35 εκ.
Βάζουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Κόβουμε το δεύτερο φύλλο κουρού σε 18 λωρίδες και απλώνουμε χιαστί πάνω στη γέμιση. Βάζουμε λωρίδες και περιμετρικά για να φτιάξουμε τον κόθρο.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours