ΥΛΙΚΑ
½ κ. σαρδέλες
2 κουτ. ελαιόλαδο
Τριμμένη φρυγανιά
Καθαρίζεις τις σαρδέλες. Προαιρετικά, αφαιρείς τα κεφάλια.
Πανάρεις τις σαρδέλες με τριμμένη φρυγανιά και τις απλώνεις σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνεις σε μέτρια θερμοκρασία, για 10-15’.
Όταν μαγειρεύεις στο φούρνο, το ελαιόλαδο δεν πιάνει υψηλές θερμοκρασίες, δεν καίγεται δηλαδή και έτσι μαγειρεύεις «τηγανίζεις» με υγιεινό τρόπο.
ΤΙΡ
Όταν καίγεται ένα λάδι, αναπτύσσονται τοξικές ουσίες. Γι΄ αυτό αποφεύγουμε να μαγειρεύουμε σε θερμοκρασίες, άνω των 180 βαθμών Κελσίου.
poimin.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours