#

ΥΛΙΚΑ

½ κ. σαρδέλες

2 κουτ. ελαιόλαδο

Τριμμένη φρυγανιά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζεις τις σαρδέλες. Προαιρετικά, αφαιρείς τα κεφάλια.

Πανάρεις τις σαρδέλες με τριμμένη φρυγανιά και τις απλώνεις σε ένα λαδωμένο ταψάκι.

Ψήνεις σε μέτρια θερμοκρασία, για 10-15’.

Όταν μαγειρεύεις στο φούρνο, το ελαιόλαδο δεν πιάνει υψηλές θερμοκρασίες, δεν καίγεται δηλαδή και έτσι μαγειρεύεις «τηγανίζεις» με υγιεινό τρόπο.

ΤΙΡ
Όταν καίγεται ένα λάδι, αναπτύσσονται τοξικές ουσίες. Γι΄ αυτό αποφεύγουμε να μαγειρεύουμε σε θερμοκρασίες, άνω των 180 βαθμών Κελσίου.

poimin.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours