#

Υλικά

5 αυγά

200 γραμμάρια σπανάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Από λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό

150 γραμμάρια φέτα λιωμένη με το πιρούνι

Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε καλά τα αυγά, ή με ελάχιστο νερό, ή με ελάχιστο γάλα, που θα κάνει την ομελέτα πιο αφράτη.
Το σπανάκι μπορούμε ή να έχουμε ζεματίσει για ένα – δύο λεπτά, ή αν θέλουμε όλη του τη γεύση και την αψάδα, να το τρίψουμε με τα χέρια μας, με αρκετό αλάτι και απλά να το ξεπλύνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και αμέσως ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Τα γυρίζουμε με την κουτάλα (ξύλινη) για 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε το τυρί. Ρίχνουμε και τα χτυπημένα αυγά και μόλις ψηθούν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε με σπάτουλα (θέλει προσοχή για να μην σπάσει η ομελέτα) από την άλλη.
Αν θέλουμε, αντί να γυρίσουμε την ομελέτα, μπορούμε, μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά να την βάλουμε για 3-4 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

poimin.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours