#

ΥΛΙΚΑ

    2/3 φλ. ζάχαρη
   
    3 φλ. μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα)
   
     ¼ φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και 1/3 φλ. νερό και αφήνουμε να βράσει.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα 3 φλ. μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα) και το χυμό λεμονιού και πολτοποιούμαι για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

Προσθέτουμε 1/3 φλ. σιρόπι, που ετοιμάσαμε πιο πριν, και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μεταφέρουμε τον πουρέ μας σε θήκες γρανίτας και παγώνουμε στη κατάψυξη για 4 ώρες.

Τοποθετούμε τα ξυλάκια γρανίτας και αφήνουμε στην κατάψυξη για άλλες 4-6 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά.


Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours