Υλικά
Για το μίγμα σοκολάτας
60γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
90γρ. ζάχαρη
3 αυγά
120γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)
1/2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100γρ. κουβερτούρα Γάλακτος
Για το λευκό μίγμα
60γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
90γρ. ζάχαρη
3 αυγά
90γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)
1/2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80γρ. πούδρα αμυγδάλου
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-190°C.
Για το μίγμα σοκολάτας: σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) και τη ζάχαρη. Προσθέστε στη συνέχεια τα αυγά, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε εκ νέου.
Σε ένα άλλο γυάλινο μπολ, κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-1½ λεπτό στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε τη και προσθέστε τη στο προηγούμενο μίγμα.
Για το λευκό μίγμα: σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) και τη ζάχαρη. Προσθέστε στη συνέχεια τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου και τις βανίλιες και ανακατέψτε εκ νέου.
Αδειάστε μια στρώση του λευκού μίγματος σε παραλληλόγραμμη φόρμα (αφού την έχετε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει), συνεχίστε με στρώση από το μίγμα σοκολάτας και τελειώστε με το υπόλοιπο λευκό μίγμα.
Ψήστε στον φούρνο σας περίπου για 40 λεπτά. Το γλυκό πρέπει όταν το τρυπήσετε στο κέντρο με μαχαίρι να είναι στεγνό.
Ξεφορμάρετε και αφήστε το να κρυώσει σε μία σχάρα.
Συμβουλή του Σεφ:
Τραβήξτε με ένα μαχαίρι μια διαγώνιο πριν βάλετε στο φούρνο για καλύτερο ανακάτεμα των 2 μιγμάτων.
glikessintages.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours