#

Υλικά

    500 γρ. μακαρόνια (μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)
    250 γρ. τσένταρ, τριμμένο
    250 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
    ½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
    3 κ.σ. βούτυρο
    3 κ.σ. αλεύρι
    2 φλιτζ. γάλα
    ¼ κ.γλ. μουστάρδα Dijon
    ¼ κ.γλ. αλάτι
    ¼ κ.γλ. άσπρο πιπέρι
    ½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε.

Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα, περίπου 3-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα ακόμα λεπτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, ώστε η σάλτσα να πήξει. Σερβίρουμε αμέσως!

mamapeinao.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours