#

Υλικά

    1 κατσίκι γύρω στα 6 κιλά
    τα εντόσθια του κατσικιού
    3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1 πρέζα μπαχάρι
    4 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
    1 λεμόνι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    4 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση


Για να φτιάξουμε το λαμπριάτη, ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κεφαλάκι και τα άκρα του κατσικιού.

Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα εντόσθια. Τα ροδίζουμε 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά. Αφού πλύνουμε καλά το ρύζι, μέχρι το νερό που θα βγαίνει από το σουρωτήρι να είναι διάφανο, το στραγγίζουμε. Το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα εντόσθια. Προσθέτουμε τον πελτέ, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 4 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Πλένουμε το κατσίκι και το αλείφουμε με χυμό λεμονιού. Το αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω. Ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με τη γέμιση. Γεμίζουμε το κατσικάκι και το ράβουμε με σπάγκο σφιχτά γιατί μπορεί να ανοίξει με το ψήσιμο και να βγει η γέμιση.

Αλείφουμε το κατσίκι με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μεγάλη γάστρα ή λαμαρίνα. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 3 ώρες. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε λίγο, να ροδίσει. Το τεμαχίζουμε και το σερβίρουμε με λίγη γέμιση σε κάθε μερίδα.

argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours