2 κούπες κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη
1 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
για το σερβίρισμα
σαντιγί
αμυγδαλάκι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το ξύσμα και
το χυμό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να στερεοποιηθεί.
Στολίζουμε με σαντιγί και αμυγδαλάκι φιλέ.
Οι παραπάνω αναλογίες είναι για 4 μπολ.
magyreuontas.blogspot.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours