ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
50 γρ (4 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
¼ φλ. κρέμα γάλακτος βαριά
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 ½ κ.σ. κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
λεμόνι, φέτες, για γαρνιτούρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με κρεμμυδάκι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
Αφαιρούμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα.
Περιχύνουμε το ψάρι με σάλτσα από το ταψί, γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
dimitrisskarmoutsos.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours