ΥΛΙΚΑ
Για τις κρέπες
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι
1-1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο και κρύο
Για τη γέμιση
3 φέτες μπέικον
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο
300 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο και καλά στραγγισμένο
250 γραμ. ανθότυρο
150 γραμ. κασέρι τριμμένο
100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
3 φλ. τριμμένη ντομάτα
1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Λίγα φρέσκα βότανα: βασιλικός-θυμάρι κλπ
Για τη σάλτσα τυριού
1 φλ. γάλα φρέσκο
1 κ.σ κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κρέπες
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο λιωμένο και κρύο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα το χυλό. Εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα σκεπασμένο.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα
από το μείγμα (περίπου ένα τέταρτο του φλιτζανιού για κάθε κρέπα) και κουνάμε για να απλωθεί. Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα από την άλλη πλευρά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να γίνει ξανθό το κρεμμύδι και τα
Πιέζουμε το σπανάκι να αφαιρέσουμε όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το αυγό και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το μπέικον και το σπανάκι (όσο πιο στεγνό γίνεται), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κάθε κρέπα κατά μήκος με 2 1/2 κ.σ από τη γέμιση. Τη ρολάρουμε και την τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος, με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα. Σερβίρουμε λίγη σάλτσα τυριού στο πιάτο κι επάνω βάζουμε τις κρέπες. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 15′ λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Για τη σάλτσα τυριού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα (εκτός από το τυρί) , και ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά αφήνουμε να πυκνώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε για να λιώσει. Τη διατηρούμε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.
Αν θέλουμε να καταψύξουμε τις κρέπες, τότε αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μία μία τις στρώνουμε εναλλάξ με αντικολλητικό χαρτί σε μπολ και τις διατηρούμε στην κατάψυξη.
Ξεπαγώνουν σχεδόν αμέσως για οποιαδήποτε χρήση.
argiro.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours