Συστατικά
Για το κέικ
45 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το ταψί
βούτυρο, για το ταψί
3 µέτρια αυγά
1 κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας
65 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη
300 γρ. κρέµα γάλακτος
350 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκοµµένη
250 γρ. µασκαρπόνε
150 γρ. σαντιγί, για το σερβίρισµα
flakes κουβερτούρας, για το σερβίρισµα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κέικ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Βουτυρώνουµε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή, αποσπώµενη φόρµα διαµέτρου 20 εκ.
Χτυπάµε στον κάδο του µίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα αυγά µε το εκχύλισµα βανίλιας και τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αφαιρούµε τον κάδο από το µίξερ και προσθέτουµε το αλεύρι.
Ανακατεύουµε µε µία µαρίζ µέχρι να έχουµε ένα οµοιόµορφο µείγµα.
Αδειάζουµε το µείγµα στη φόρµα και το ψήνουµε για 15-17 λεπτά.
Βγάζουµε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουµε πάνω σε µία σχάρα µέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για την επικάλυψη
Ζεσταίνουµε την κρέµα γάλακτος σε µία κατσαρόλα.
Βάζουµε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα µπολ.
Με το που πάρει βράση η κρέµα γάλακτος, την αδειάζουµε στο µπολ µε τη σοκολάτα και ανακατεύουµε µε µία µαρίζ µέχρι να έχουµε µια οµοιόµορφη γκανάς.
Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει αρκετά.
Προσθέτουµε το µασκαρπόνε και ανακατεύουµε απαλά µε ένα σύρµα χειρός ή στο µίξερ σε χαμηλή ταχύτητα µέχρι να ενωθεί καλά το τυρί µε τη λευκή γκανάς.
Αδειάζουµε το µείγµα στη φόρµα, πάνω από το κέικ, και το βάζουµε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, µέχρι να σφίξει η επικάλυψη.
Όταν βγάλουµε το γλυκό από το ψυγείο, χαράζουµε περιµετρικά τα τοιχώµατα της φόρµας µε τη βοήθεια ενός µαχαιριού και την αφαιρούµε.
Βάζουµε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι 10 χλ. και δηµιουργούµε ροζέτες στο κέικ περιµετρικά.
Απλώνουµε στο κέντρο τα flakes κουβερτούρας και σερβίρουμε.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours