ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 4 ασπράδια αυγού
- 4 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κονιάκ για ράντισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο VALRHONA
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 250 γρ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα.
Για την κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Βράζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
Ραντίζουμε το μπισκότο με το κονιάκ και απλώνουμε τη μισή από την κρέμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα. Γεμίζουμε μία σακούλα με κορνέ με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού.
glykes-alchimies.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours