Υλικά Συνταγής
1 γλυκοκολοκύθα (2 κιλά περίπου)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 φλ. ρύζι
1 φλ. σταφίδες
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλεύρι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το παριανό κολοκυθόρυζο στο φούρνο, σοτάρουμε πρώτα ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες, τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Καθαρίζουμε τη γλυκοκολοκύθα από τη φλούδα τους σπόρους και τις ίνες και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Προσθέτουμε την κολοκύθα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε το φαγητό με αλεύρι και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 50΄περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.
argiro.gr
Post A Comment:
0 comments so far,add yours