#



Χρόνος Προετοιμασίας: 120 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 24 bao buns
Υλικά
Η ζύμη
440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά στιγμής
60 ml. γάλα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
β’ μείγμα
100 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί με το νερό και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά και αφού καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 1 ώρα.

Στον πάγκο μας πασπαλίζουμε το μείγμα β’ και ακουμπάμε τη ζύμη, χωρίζουμε σε 24 κομμάτια και με τον πλάστη την πατάμε ελαφρά ν΄ανοίξει κυκλικά, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο βάζοντας ανάμεσα ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.

Κόβουμε 24 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί για ν΄ακουμπήσουμε επάνω τα bao buns και τ΄αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ψήνουμε προσεκτικά κάθε bao bun στον ατμό για περίπου 8-10 λεπτά.
Τα αφήνουμε τα ψωμάκια 10 λεπτά να στεγνώσουν και είναι έτοιμα για χρήση.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Το γάλα μπορούμε το αντικαταστήσουμε με 2 μέρη νερού και 1 μέρος από φυτικό λάδι
– Το ξύδι ρυζιού μπορούμε το αντικαταστήσουμε με λευκό ξύδι
bao buns recipe
Συνταγή για Σπιτικά BAO BUNS
Συνταγές Bao Buns
Συνταγή για Bao Buns
Σπιτικά Bao Buns Συνταγές
funkycook.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours