Χρόνος Προετοιμασίας: 120 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 24 bao buns
Υλικά
Η ζύμη
– 440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 8 γρ. μαγιά στιγμής
– 60 ml. γάλα
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
– 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
– ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
β’ μείγμα
– 100 γρ. αλεύρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ
– ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Εκτέλεση Συνταγής
1 Βάζουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί με το νερό και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά και
αφού καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε
ζεστό σημείο για 1 ώρα.
2 Στον πάγκο μας πασπαλίζουμε το μείγμα β’ και ακουμπάμε τη ζύμη,
χωρίζουμε σε 24 κομμάτια και με τον πλάστη την πατάμε ελαφρά ν΄ανοίξει
κυκλικά, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο βάζοντας ανάμεσα ένα κομμάτι
αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε 24 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί για ν΄ακουμπήσουμε επάνω τα bao buns και τ΄αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
3 Ψήνουμε προσεκτικά κάθε bao bun στον ατμό για περίπου 8-10 λεπτά.
Τα αφήνουμε τα ψωμάκια 10 λεπτά να στεγνώσουν και είναι έτοιμα για χρήση.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Το γάλα μπορούμε το αντικαταστήσουμε με 2 μέρη νερού και 1 μέρος από φυτικό λάδι
– Το ξύδι ρυζιού μπορούμε το αντικαταστήσουμε με λευκό ξύδι
Post A Comment:
0 comments so far,add yours