#

Υλικά:

    300 γρ. φακές, πλυμένες και στραγγισμένες
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. ντοματοπελτέ
    1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
    1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
    ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
    1 φλ. ζωμό κότας
    3 φλ. νερό
    αλάτι, κατά βούληση
    πιπέρι, τα βούληση
    1 κ.γ. μπούκοβο
    1 κ.γ. πάπρικα
    1 κ.γ. ρίγανη
    200 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
    ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. 
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε. 
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φακές, το ζωμό κότας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, την πάπρικα και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά. 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια και ανακατεύουμε. 
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. 
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

dimitrisskarmoutsos.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours