#

Υλικά

    1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο

    2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

    αλάτι

    πιπέρι

    2 κρεμμύδια

    1 πιπεριά τσίλι

    1 φύλλο δάφνης

    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

    500 γρ. νερό

    1 κ.σ. θυμάρι

    500 γρ. λάχανο

    ½ ματσάκι άνηθο

    ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

    1 κ.σ. άνηθο

    ξύσμα από ½ λεμόνι

    1 κ.γ. ελαιόλαδο

    πιπέρι

    αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 3-4 εκ. και το βάζουμε στη χύτρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη χύτρα.

    Κόβουμε 2-3 εκ. από την πιπεριά τσίλι και τη βάζουμε στη χύτρα. Αν έχουμε μικρή πιπεριά τη βάζουμε απευθείας στη χύτρα.

    Προσθέτουμε τη δάφνη, την πάπρικα, το νερό, το θυμάρι και σοτάρουμε.

    Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη για να μαγειρέψουμε το κρέας και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.

    Σβήνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά αφού, σβήσουμε τη φωτιά, αφήνουμε 5-10 λεπτά για να αποσυμπιεστεί μόνη της.

    Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα του.

    Βάζουμε στη χύτρα, κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην ένδειξη για τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

    Αποσυμπιέζουμε ξανά τη χύτρα, ανοίγουμε το καπάκι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε με τον άνηθο, το ξύσμα από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι.


akis
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours