Συστατικά
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 λίτρο γάλα καρύδας
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 2 λεμόνια
30 γρ. μαργαρίνη
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
850 γρ. σφολιάτα
50 γρ. καρύδα τριμμένη
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα σε σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.
- Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να πήξει η κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απαλά με τον πλάστη για να ισιώσουν.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί 25x32εκ. και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και την κανέλα σε σκόνη. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζουμε τη γέμιση. Πιέζουμε τις άκρες για να ενωθούν τα δύο φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ψηλή σχάρα για 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.
- Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours