#

Συστατικά

1 κοτόπουλο ολόκληρο ξεκοκαλισμένο, περίπου 1.5 κιλό (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας το ξεκοκαλίσει)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. μπέικον (8 φέτες)
φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα


Για τη γαρνιτούρα

1.5 κιλό πατάτες baby
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 σκ. σκόρδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε μια λαδόκολλα ή μια μεμβράνη και βάζουμε πάνω το κοτόπουλο, με την πέτσα του να ακουμπάει. Από πάνω τοποθετούμε ακόμα μια λαδόκολλα ή μια μεμβράνη, και με ένα βαρύ αντικείμενο χτυπάμε το κοτόπουλο για να το ανοίξουμε ώστε να το κάνουμε πιο λεπτό.
Ετοιμάζουμε τη γέμισή μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τυρί, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε στο κοτόπουλο τις φέτες μπέικον, δύο κάθετες σειρές από τέσσερις φέτες, τη μια δίπλα στην άλλη.
Πάνω στο μπέικον ρίχνουμε τη γέμιση και τη μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια.
Τυλίγουμε το κοτόπουλο ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρολό, και το δένουμε με σπάγκο.
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Βάζουμε το ρολό στη μέση του ταψιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και ψηνουμε για 1.5 ώρα.
Ξεσκεπάζουμε, και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε τον σπάγκο, και κόβουμε το ρολό σε μερίδες.
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours