#

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. λευκά αμύγδαλα

50 γρ. πικραμύγδαλα (τα βρίσκουμε σε καλά καταστήματα με ξηρούς καρπούς, εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου – σε αυτή την περίπτωση αυξάνουμε τα λευκά αμύγδαλα σε 350 γρ.)

700 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες

170 γρ. ζάχαρη

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

400 γρ. κρέμα γάλακτος µε 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη
στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

40 γρ. αμαρέτο ή άλλο λικέρ πικραμύγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουµε στο µπλέντερ τα αµύγδαλα και τα πικραµύγδαλα µέχρι να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουµε το γάλα. Μόλις βράσει, το αδειάζουµε στο µπλέντερ. Συνεχίζουμε το χτύπηµα για άλλο 1 λεπτό. Αδειάζουμε σε ένα µπολ, σκεπάζουµε και αφήνουµε για 1 βράδυ.


Την επόµενη µέρα αδειάζουμε το μείγμα (μαζί με τα υγρά του) σε ένα κοµµάτι τουλπάνι που έχουµε στρώσει σε ένα µεγάλο µπολ. Σφίγγουµε το τουλπάνι σε πουγκί και το στύβουµε πάρα πολύ καλά, µέχρι τα αμύγδαλα να βγάλουν στο µπολ όλα τα υγρά τους (το «γάλα» τους).

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα από τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Παράλληλα, µουλιάζουµε τις ζελατίνες σε ένα µπολ µε κρύο νερό, µέχρι να µαλακώσουν. Όταν το µείγµα είναι έτοιµο να πάρει βράση, αποσύρουµε από τη φωτιά. Στύβουµε τις ζελατίνες και τις ρίχνουµε στο µείγµα της κατσαρόλας. Ανακατεύουµε καλά µέχρι αρχικά να λιώσει η ζελατίνη και η θερµοκρασία του µείγµατος να πέσει στους 35°-40°C, δηλαδή να το νιώθουµε στα χείλη µας ζεστό, όχι καυτό. Προσθέτουµε τότε την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος και το ποτό και ανακατεύουµε απαλά.

Αδειάζουµε το µείγµα σε φόρµα του κέικ ή άλλη εντυπωσιακή φόρµα όπως της σαρλότ και βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, µέχρι η κρέµα να σφίξει.

Για να ξεφορµάρουµε την κρέµα, βυθίζουµε προσεκτικά τη φόρµα σε πολύ ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουµε σε πιατέλα. Γαρνίρουµε µε φρούτα εποχής.
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours