#

Υλικά

    1 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει ή πάρτε μόνο μπουτάκια)
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 κ.σ. πελτέ
    500 γραμ. φασολάκια τρυφερά καθαρισμένα και πλυμένα
    250 γραμ. αρακά
    2 καρότα κομμένα σε καρέ
    4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1/4 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Ξεκινάμε το κοτόπουλο με λαδερά φασολάκια και αρακά, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κοτόπουλονα πάρει χρώμα γύρω γύρω για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλ.).

Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα, αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours