Συστατικά
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml μαύρη μπύρα
80 ml ελαιόλαδο
μυρωδικά (προαιρετικά)
τυρί, ντομάτα, ελιές για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, 1 γεμάτο κ.γ. αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σόδα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μπύρα και ανακατεύουμε.
Κάνουμε έναν λάκκο στη μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα γιαουρτιού και της μπύρας.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης.
Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια και ζυμώνουμε με τα χέρια πλάθοντας ένα καρβελάκι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Μεταφέρουμε στο ταψί και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι από πάνω.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες και σερβίρουμε με τυρί, ντομάτα, ελιές.
Tip
Η σόδα είναι το πιο σημαντικό υλικό γιατί αντιδρά με το γιαούρτι και βοηθάει το ψωμί να φουσκώσει. Aν το γιαούρτι δεν είναι στραγγιστό, ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι.
akispetretzikis
Post A Comment:
0 comments so far,add yours